Suomen romanien historia Panu Pulma

ISBN:

Published: 2012

494 pages


Description

Suomen romanien historia  by  Panu Pulma

Suomen romanien historia by Panu Pulma
2012 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 494 pages | ISBN: | 7.12 Mb

Suomen romanien historia on laajan monitieteisen tutkimushankkeen tuloksena syntynyt, kansainvälisestikin uraauurtava perusteos romanien historiasta, kielestä ja kulttuurista. Se antaa äänen romaneille itselleen ja tuo esiin heidän näkökulmansaMoreSuomen romanien historia on laajan monitieteisen tutkimushankkeen tuloksena syntynyt, kansainvälisestikin uraauurtava perusteos romanien historiasta, kielestä ja kulttuurista.

Se antaa äänen romaneille itselleen ja tuo esiin heidän näkökulmansa historiaan.Teoksessa romanien vaiheista rakentuu suuri ja monivaiheinen selviytymistarina heidän saapumisestaan maahan, kiertolaisuuden ajasta ja elämästä osana suomalaista yhteiskuntaa – oman kulttuurisen identiteetin säilyttäen.

Teoksessa tuodaan esiin romanikulttuurin monia erityispiirteitä, tapoja, normeja ja arvoja, kerrotaan heidän suhteestaan uskontoon, esitellään romanikieltä, musiikkia ja kulttuurista avautumista sekä poliittista aktivismia.Kokonaisuudesta syntyy rikas ja värikäs kertomus vähän tunnetusta, monin tavoin omaperäisestä romanivähemmistöstämme, heidän elämäntavastaan sekä kulttuuristaan puolen vuosituhannen ajalta.

Kirjan upeasta kuvituksesta valtaosa on aiemmin julkaisematonta.Teos tuo vahvasti esiin romanien oman näkökulman ja valottaa kiinnostavasti kulttuurin monia osa-alueita. Tarja Halla, Maaseudun tulevaisuusKirja avaa lukijalle useita tapoja nähdä Suomen romanien pitkän ja vaikean tien, myönteisiäkin kokemuksia unohtamatta. Teos on ainoa laatuaan Pohjoismaissa ja tiettävästi koko maailmassa. Suosittelen sitä lämpimästi. Gia Virkkunen, AgrciolaEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Suomen romanien historia":


mosel-wein.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us